Stick to fair-play

Respect, fair-play, tolerantie, teamspirit, vriendschap. Ons hockeywereldje is fier op z'n kernwaarden en aarzelt niet om het aan iedereen die het wil horen te verkondigen. 

Maar u zal, zoals ons, ook al gemerkt hebben dat deze waarden in onze huidige samenleving meer en meer onder druk komen te staan. Bij de KBHB stellen wij sinds geruime tijd een spectaculaire toename vast van het aantal rapporten over gevallen waar respect en fair-play ver te zoeken zijn. Daarom hebben we beslist om tot actie over te gaan!

Fair-play is belangrijk voor iedereen. De federatie, de liga's, de clubs en de leden, allen dragen we een deel van de verantwoordelijkheid tot verdedigen en promoten van deze waarde die ons allen nauw aan het hart ligt. 

Samen met het Panathlon en onze trouwe partners Fintro en AG Insurance, hebben wij een grote promotiecampagne opgezet, met als thema STICK TO FAIR-PLAY.

Deze positieve en dynamische campagne is opgebouwd rond twee videoclips, waarvoor we hebben kunnen rekenen op de enthousiaste medewerking van onze Red Lions.

Hieronder de eerste clip, waarin we vernemen dat Vincent Vanasch als hooligan had kunnen eindigen, indien hij niet onze nationale doelman was geweest...

Na de Paasvakantie zullen we de tweede videoclip uitzenden, waar we een andere Red Lion, die ondertussen een paar jaar meer op z'n teller heeft staan, aan het werk zullen zien. Deze tweede clip zal gevolgd worden door een grote terreinactie in alle hockeyclubs van België. We zullen onze mascotte presenteren, Stick To Fair-Play goodies zullen worden uitgedeeld aan de jeugd en flyers aan de ouders.

Maar deze campagne kan niet leven zonder uw hulp! Daarom hopen we op uw actieve medewerking!

  • deel het Stick To Fair-Play logo zoveel mogelijk
  • deel ook de videoclips via al uw communicatiekanalen (websites, Facebook, Twitter, ...) 
  • gebruik de hashtag #StickToFairPlay in uw sociale media
  • promoot fair-play op, naast en buiten het hockeyveld
  • ...

Verschillende clubs zijn al actief rond fair-play en lanceren hun eigen sensibiliseringsacties. 
Aarzel niet en doe zoals hen, opdat respect en fair-play in ons DNA blijft! 

Allen samen, Stick To Fair-Play !

stick to fair play hockey

CONTACT KBHB: 
pablo.gerard@hockey.be